El TEB participa al BYND2015

Aquests dies 9, 10 i 11 de setembre es celebra a Costa Rica el congrés BYND2015. Aquest congrés promogut per les Nacions Unides és un espai de trobada per a la joventut de tot el planeta, un espai de debat i intercanvi d’idees i experiències per tal de decidir quins canvis volem que succeeixin al món i a la nostra societat més enllà del 2015.

Des del TEB hem volgut participar d’aquest congrés i és per això que ahir a la tarda vam realitzar una activitat amb el grup de joves entorn al BYND2015.

L’activitat va consistir en veure en directe el debat d’obertura del congrés (Kick Off Dialogue – BYND 2015) on van parlar el secretari de joventut de les Nacions Unides, el ministre d’educació de Costa Rica i el secretari general de la ITU (International Telecommunication Union) entre d’altres.

Ja acabada la retransmissió d’aquest debat vam iniciar un debat entorn els temes que els ponents havien abordat. En aquest debat vam xerrar sobre quin paper havien de tenir les TIC en el futur, vam parlar de com democratitzar el seu ús i accés i vam dibuixar fórmules per propiciar un canvi social a favor de la igualtat i la justícia. També vam fer, entre tots, un petit anàlisi de com vèiem la societat i les seves dinàmiques, identificant problemes i potencialitats en clau de futur.

Finalment, i després de debatre una bona estona, vam extreure una sèrie de conclusions que vam resumir i gravar en vídeo per tal de poder-les enviar al congrés i així, participar activament en aquesta iniciativa.

Perquè els joves tenim molt a dir i a fer.

Aquí teniu un recull de fotos d’ahir.

Si voleu més informació o seguir de ben aprop el BYND2015 podeu fer click aquí per accedir al seu web.