L’educació al barri del Raval…

Aquest gener vam realitzar diverses entrevistes a joves del barri per conèixer les seves opinions sobre l’educació  al barri.

Els hem proposat de compartir amb nosaltres les seves opinions sobre l’educació en els seus diferents àmbits, escola, carrer, casals i associacions,

explicant-nos el que més els agrada i menys i demanat ajuda per trobar alternatives que facin l’educació més eficient i motivadora.

Aquestes trobades formen part del procés participatiu que estem realitzant en col·laboració amb Tot Raval i la xarxa d’entitats del barri en el marc del Diagnòstic Comunitari d’Educació al Raval.

Escolta el programa: http://ravalmedia.ravalnet.org/2017/02/06/educacio-al-raval-teb-ravalnet/

 

IMG_9676 IMG_9678 IMG_9680 IMG_9688 IMG_9720 IMG_9722 IMG_9729 IMG_9737

Histories del barri:

“Quan vaig arribar a l’institut per primera vegada a Barcelona estava una mica nerviosa per què no coneixia a ningú i la gent era molt rara per a mi. El institut també era molt diferent,perquè en el meu país ens peguen els professors però aquí els professors son com els amics. Tampoc sabia parlar català i castellà.

Avui ja han passat dos anys des que visc a Barcelona, tinc amics i fem coses junts.

No m’agrada quan els companys de l’insti molesten a lhora de treballar. A l’insti els nois molesten a les noies. Hem tiren les gomes, hem criden i hem furten la llibreta. Els nois no deixen les noies tranquil·les. A la classe volem treballar però els nois no deixen treballar. Crec que ho fan perquè es diverteixen molt.

Avui em desperto a les 5 del matí, faig els deures, em dutxo i faig l’esmorzar pel meu germà.

He esmorzat un entrepà, un suc de taronja i un mango i a les 7:45 he anat a l’institut. A lhora del pati estava plovent i tots els alumnes de primer i segon d’ESO estàvem dintre del menjador. A lhora de lectura el professor em deixa usar mòbil. Després de lectura tocava Educació Física , em jugat a voley ball . Després tocava castellà , en hora de castellà hem molestat a la professora i també he estudiat molt. A l’ultima hora tocava ciències naturals i com la professora no estava, hem fet tems lliure a classe.”