La campanya “Tanquem els CIE” visita el Teb

http://elteb.org/wp-content/uploads/2014/05/IMG_6366.jpg

“Tanquem els CIE” és una campanya que neix al 2012 arran de la mort d’un jove de Guinea Conakry al CIE de la Zona Franca de Barcelona. Des d’aleshores diferents associacions i col·lectius que defensen els drets de les persones migrants, així com persones a títol individual, han iniciat un moviment a favor del tancament dels centres d’internament per a estrangers. El dimecres 30 d’abril i durant dues hores, diversos representants de la campanya van visitar el nostre local i van compartir amb els joves del Teb el contingut de les seves accions. Durant la xerrada, els promotors de Tanquem els CIE van voler visibilitzar la realitat d’aquests centres, tot denunciant la vulneració dels drets humans i situacions d’abús que consideren que s’hi produeixen de forma continuada (entre elles maltractament, racisme, etc.).

La xerrada s’emmarca dins del projecte “Dinàmiques participatives vers els Drets Humans” del Teb i va despertar l’interès de molts joves de l’entitat . De fet, els integrants del col·lectiu de rap La Llama estan treballant en l’actualitat en una nova cançó sobre la problemàtica amb els CIE. Aquesta xerrada els va servir, sense dubte, per a sumar un nou punt de vista a tenir en compte.