Festa de Cultura Popular del Raval

El Raval uneix tot l’imaginari tradicional en la primera Festa de Cultura Popular

Una desena d’entitats que treballen en el camp de la cultura popular i tradicional al barri del Raval i al districte de Ciutat Vella ompliran de color i festa els carrers del barri

El barri del Raval celebra la primera edició de la Festa de Cultura Popular aquest dissabte, dia 10 de març. Les entitats que treballen en aquest camp a Ciutat Vella i concretament al Raval, coordinades des de l’Institut Promoció Cultura Catalana, i amb la col·laboració del Districte de Ciutat Vella, i trauran al carrer tot el bestiari, i els elements de l’imaginari de la cultura popular per fer-lo passejar en cercavila i fer-lo ballar, tot fent les delícies dels petits i els grans.

Així doncs, pels carrers del Raval es veuran els gegants, gegantons, capgrossos i altres elements de l’imaginari de les següents entitats: Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella, Bouets i Vaqueta del Raval, Gegants Avalot, Gegantona Collaso i Gil, Capgrossos Almazen, i Gegantona Llum Associació de Comerciants del Raval7. També participaran en la festa els Bastoners del Raval, el Casal de Barri Folch i Torres, la Taula de Mediació Folch i Torres, i el Casal dels Infants.

L’activitat començarà amb una concentració de les colles del barri del Raval a la plaça Folch i Torres a les 10:00h del matí. Aquestes colles començaran a desfilar a les 11:00h cap a la cantonada de la Rambla del Raval amb el carrer de Sant Pau seguint el següent itinerari: Reina Amàlia, Cera, Hospital, Sant Climent, Carretes, Sant Pacià, Sant Rafael, i Rambla del Raval tocant a Sant Pau. En aquest punt es trobaran, cap a les 12:15h amb la resta del bestiari i de les figures de Ciutat Vella convidades a la festa, i que arribaran també en cercavila des del barri Gòtic, concretament des de la Casa dels Entremesos. La cercavila conjunta continuarà aleshores, amb el següent recorregut: Carretes, Lleialtat, i per acabar cap a les 12:45h a la plaça de Folch i Torres, a on gegants i bestiari celebraran una ballada conjunta. Tancarà l’acte la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, cap a tres quarts de dues de la tarda.